BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

Biskaje II: filmpje!

Reeds aangekondigd: Biskaje!

We waren al een uitgebreid verslag aan het typen geslagen maar vonden na het bekijken van alle filmpjes op de GoPro (dank AH Klantenservice!), de Nikon (dank Dic en Mieke!) en onze telefoons dat een filmpje veel leuker en inzichtgevender zou zijn. Weinig tekst dus, veel beeld.

Onder dit Biskaje filmpje nog een lesje calamaris fileren.
En foto’s van de afscheidsborrel vind je hier

 

 

Next Post

Previous Post

15 Comments

 1. Marlou 14th August 2017

  Hi lieve mensen, wat maken jullie toch een fantastische reis! De golf van Biskaje met sinterklaas- en kinderen voor kinderen muziek ?. Vandaag heb ik met de kids gezeild op loosdrechtse plas. Veel lol gehad en daardoor geïnspireerd om jullie website weer te bezoeken en verhaal te lezen. Het echte werk! Echt heel tof! Geniet, geniet.. en succes met inktvis fileren.. heel veel groetjes van Marlou (via Daan en Esther)

  • Jesse de Metz 15th August 2017 — Post author

   Haha, wat leuk Marlou, wat van je te horen. Zeilen op Loosdrecht, dat is een briljante basis voor de kids 🙂 Veel groeten vanaf de BJ! CJLM

 2. Piet en Sarienske 15th August 2017

  Wat een avontuur. Wat leuk om een kwartiertje mee te varen. Wat gezellig met de kids. Wij voelen ook even onze zeebenen? Al gewend aan un pain in het Spaans? Veel plezier, behouden vaart.
  Wij morgen naar de States om daar de natuur van de Rocky Mountains te beleven. En op 21 augustus de totale zonsverduistering ?
  Lieve groeten van P&S

  • Jesse de Metz 15th August 2017 — Post author

   Hi P&S, leuk van jullie te horen! En een hele mooie reis voor jullie naar de VS. En wat gaaf, een zonsverduistering daar. Wij zijn vooralsnog blij met wél een zonnetje. Komende nacht weer voor anker in een privé-baaitje (althans, we liggen hier alleen) aan een prachtig strandje.
   Veel liefs van ons!

 3. Chantal 16th August 2017

  Wat een heerlijk filmpje! Het is zo fijn om op een werkdag even met een kopje thee te genieten van jullie blog en filmpjes. Maak nog heel veel mooi materiaal dan genieten wij lekker mee!
  Wij hebben met de fietsen op een veerbootje gestaan afgelopen zondag. Een oversteek van wel 20 minuten. En daarbij minstens zo hard gezongen!
  liefs… Chantal

  • Jesse de Metz 17th August 2017 — Post author

   Hahaha. Voor pont-begrippen geen misselijke oversteek 🙂 . Veel liefs voor alle vijf!

 4. Pieke en Martine 16th August 2017

  Lieve mensen
  Wat n prachtig filmpje! Ontroerend! Wat n fantastisch reis en wat n leuke muzikale voorkeur blijken jullie te hebben ??. Net samen met de jongens gekeken en die kunnen echt niet geloven dat we elkaar net gemist hebben in Portugal…We gaan voor n nieuwe poging ergens op deze trip. Geniet. We missen jullie. X

  • Jesse de Metz 17th August 2017 — Post author

   Tsja, wij lijden ook nog steeds aan ongeloof. L hoorde net vandaag moedeloos aan dat opi en omi volgende week naar Frankrijk gaat. ‘Ja, dat is dus te laat!’
   Wij zetten graag in op de herkansing! Misschien kunnen we nog een overlapje plannen tussen jullie en onze Sabbatical ;-). Heel veel liefs!

 5. Gabor 19th August 2017

  Ha lieven JCLM,

  Vanochtend samen op de bank gekeken naar de mooie filmpjes. Michelle en Gitte vonden het wel spannend met die hoge golven, maar de dolfijnen waren wel het heel super vonden ze. Gitte vraagt of jullie Sinterklaas al hebben gezien.
  Overigens was Gitte nog meer onder de indruk van het fileren van de inktvis. Was het lekker?
  Dikke zoen van ons,
  Gabor Martine, Michelle, Gitte.

  • Jesse de Metz 19th August 2017 — Post author

   Hi Lieve Lintjes, leuk van jullie 4 te ‘horen’! We missen onze vrienden (en familie natuurlijk) hier wel hoor, ook al maken we een fantastische reis. Ja, wij zijn erg bezig met Sinterklaas. We varen niet heel erg ver van de plaats waar hij Bisschop is (of was). We gaan een dezer dagen een brief aan de Sint schrijven om uit te leggen dat we in december niet in Nederland zijn maar op De Kaapverdische eilanden of misschien wel midden op de oceaan. We hebben al Spaanse postzegel. We hopen dat de Sint een oplossing heeft en bijvoorbeeld even de Stoomboot een ommetje laat maken (zonder te laat in Nederland aan te komen natuurlijk).
   De inktvis was super lekker. Met wat zout en peper en knoflook en citroen hebben we hem (of haar, dat hebben we niet duidelijke gekregen) 24 uur gemarineerd en daarna in de koekenpan gegrild. De resten zijn nog een dag aan een grote vishaak achter de boot aangesleept maar hebben geen “Bonito del norte” (kleine tonijn) opgeleverd helaas.
   Begint in NL school al bijna? Louise en Minne zijn vandaag met bootschool begonnen. Ik zal een fotootje sturen met whatsapp. Als jullie nog even vakantie hebben: heel veel plezier.
   Veel liefs van ons 4!

 6. Omi Ineke 5th September 2017

  Ha lieverds, 5 september

  We hebben weer maar eens naar de filmpjes gekeken. Zo héél er leuk, alsof we ook aan boord zijn! Wat zijn ze fantastisch gemaakt en ondersteund met muziek en tekst. Echt super!
  Liefs voor jullie allemaal!
  Bart en Ineke

 7. Paul 25th September 2017

  Eindelijk de juiste url gevonden om jullie te kunnen volgen. Mon dieu wat waanzinnig vet!
  Met een hopi wind en fikse golven begeleid door Sesamstraat.
  Leven op z’n mooist!

  Wij genieten thuis (met een ieniemienie stukje jaloezie) met volle teugen van jullie avontuur!

  Liefs
  Sandra & Paul

  • Jesse de Metz 26th September 2017 — Post author

   Hi S&P! Leuk van jullie te horen. We hoopten jullie nog in Suriname te treffen (volgens de tamtam waren jullie daar een tijdje terugsuper gaaf!). Alles goed in Noord (en zuid oost)? Veel liefs!

   • Paul 27th September 2017

    Hi J! Sinds januari weer terug van een fantastisch avontuur in Suriname. In noord en zuid oost alles bien. December komen jullie daar aan dus. Ben nu op ESICM in Wenen met iedereen aan het genieten van jullie trip. Dick Nahar is hier ook (m’n Surinaamse vriend waar ik mee gewerkt heb daar).
    Hij zal jullie met open armen ontvangen als jullie daar zin in hebben. Wrs meren jullie aan in Waterland Marina Resort. Hopelijk nemen jullie daar tijd voor een paar mooie tripjes.
    Wat heerlijk om met je gezin zo’n tijd samen in een flow te zitten hè?

    Ik ben onlangs nog in een poging naar de UK te zeilen door de knrm in een storm en met uitgevallen motor van de Noordzee gevist 🙂 mooie en spannende ervaring.

    Hier alvast Dick’s contact gegevens:
    +5978504107
    Dicknahar@gmail.com

    Veel liefs ook aan je mooie gezinnetje!

 8. Marja Remijnse 31st January 2018

  Door Bart
  Zodat zij ook jullie geweldige blogs ontvangen

Leave a Reply

© 2022 BOJANGLES

Theme by Anders Norén