BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

Bojangles crew

Familie de Metz a.b. Bojangles

 

2e Matroos: Minne de Metz. Bij vertrek bijna 4 jaar oud en zijn hele leven al gek op varen. Is met name enthousiast over grote buitenboordmotoren (met een ‘trekkerding’ eraan) en helpt graag met sturen. Is ook verzot op zeeleven en observeert graag watervogels, krabbetjes, vissen en de in overvoed aanwezige spinnen op de boot. Onder dek heeft hij een eigen kooi aan stuurboord, waar hij af en toe zijn knuffels knuffelt en een verzameling auto’s koestert.

1e Matroos: Louise de Metz. Bij vertrek bijna 6 jaar oud en dol op water. Zwemt graag in het zwembad en de zee, rent als geen ander rondjes door de branding en kan eindeloos spelen met schelpen en zand. Bij het varen is Louise een grote hulp bij de knoppologie: bedient de plotter (in en uitzoomen, scrollen etc) en helpt zelfs het schakelpaneel bedienen. Haar kooi is bakboord voor en zij gaat dat stekkie komende zomer inrichten met Frozenposters. Aan boord zit ze graag te kleuren of te knutselen, of ze laat zich voorlezen aan de lage kant van kuip onder de sprayhood.

Caren Bouwmeester is opgegroeid aan het Veerse Meer als dinghy zeilster. In 2008 maakte Caren de mega stap van Pluis, 16m2 en Laser naar Lemsteraak en raakte daarop enthousiast over ruimte: ruimte op de zee, ruimte aan boord. Na omzwervingen met Jesse over het IJsselmeer, de Wadden, de Oostzee, de Noordzee en de Ionische/Middellandse zee, maakt zij zich nu op voor een jaar lang aan boord van de in 2016 aangeschafte ‘familieboot’ om een droom te vervullen: een jaar lang reizen met z’n vieren.

Jesse de Metz raakte verslingerd aan zeilen op zijn eerste tochtje als 9-jarige welp bij zeeverkenner van de Paltz en Eemgeuzen op, ja waar anders, de ‘Eem’. Kwam vervolgens bij het KNZ&RV Jeugdzeilen terecht en leerde daar ‘Zeilen met Grote Schepen op Wijd Water’: iets wat hem nooit meer los zou laten. Voer met vele vrienden vele tochten, waaronder als ‘crossing crew’ van Palma de Mallorca naar Martinique. De droom om te reizen met het gezin op een boot deelt hij met Caatje en ziet met gezonde spanning uit naar het herhalen van ‘de oversteek’, maar dan nu op eigen kiel.

img_0603

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén