BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

COLUMN: IJMUIDEN LINKSAF

Column Bij Vlagen december 2016
 knzrv-logo

Op weg naar weg

De teerling is geworpen. We gaan! Komende zomer gooien we de trossen los en slaan we bij IJmuiden linksaf om pas na een jaar terug te keren op Nederlandse wateren. Dat is het plan. In ons jaar willen we het welbekende ‘Rondje Atlantisch’ varen. Zuid Europa, Canarische Eilanden, Kaapverden, Suriname, Carieb en dan via nader te bepalen route terug. ‘Walk in the park’ voor de echte vertrekkers, maar wij vinden het al heel wat. Met name ook omdat we onze kids Louise (5) en Minne (3) -vanzelfsprekend- meenemen en dat daardoor de veiligheidsmarges voor ons project aanzienlijk worden verscherpt.
Jaren lang was ons plan slechts een droom, maar sinds de vorige winter zijn we steeds concreter en koersen we op het vervullen ervan. Fijn, maar ook spannend.

De aanschaf van een jacht was een majeure stap. Onze keuze viel op een perfect onderhouden en ruim uitgeruste Najad 420 die reeds een volledige refit had ondergaan. Afgelopen zomer hebben we ‘proefgevaren’ op de Noordzee (met dank aan Kees Verlare van de kaartenbank voor het beschikbaar stellen van uitgebreide route opties!) en m,omenteel ligt onze ‘Bojangles’ in de loods om klaargestoomd te worden voor de Atlantische Oceaan. Leerzame weken, om na inwinnen van informatie (en gear) bij routiniers (als Jet Key en Michiel Poulie) het schip van extra apparatuur, kooien en bijvoorbeeld een kotterstag te voorzien. Dagelijks debatteerden we als de ukken op bed lagen over zonnepanelen, windgeneratoren, gummies, windvaanstuurinrichtingen, watermakers, SSB radio’s en wat dies meer zij, om nu aan de daadwerkelijke ‘inrichtig’ over te gaan. We verheugen ons op het voorjaar maar hebben nog een lange winter nodig.

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén