BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

De voorbereiding: stapelen en ankertje

Om met het goede nieuws in huis te vallen: we staan binnen! Weliswaar in een loods zonder deuren, maar iig onder een dak. Binnenkort kan de tent eraf en wordt het klussen aan dek weer een stuk makkelijker.

De klussen stapelen zich onderwijl onverminderd op. We houden alles bij in ‘de sheet’ (in Excel) waarin gemarkeerd wordt wat de status is van eea. De sheet begint ondertussen een grootte te bereiken die ik in mijn hele promotietraject niet heb meegemaakt. Kopjes als ‘klussen zelf doen’, ‘klussen anderen’, boodschappen, leerplicht, huis etc groeien allemaal wekelijks. Afvinken doen we ook, maar we winnen het nog niet van de aanwas…

Afgelopen week hebben we het anker vervangen. Stefan kwam daarvoor naar Noord (dank!) om te beoordelen of het boegbeslag stevig genoeg is om het toch wel veel grotere (en iets zwaardere) Rocna 33 kg anker te torsen. Een en ander werd goedgekeurd. Keurig ingepakt hangt het aan het schip nu, te wachten op meer 15 meter ankerketting (klusje vr Caatje 🙂 )…

Steef en ik konden meteen even de Thunderchild bekijken die ook bij Simon ligt. Slecht nieuws voor de klus-lijst, want onze antieke houten schoonheid  kan ook wel wat aandacht gebruiken.

 

de Ouwe …

 

en de Nieuwe

 

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén