BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

De Voorbereiding: klusweek

Vorige week was klusweek. Caren in haar verlof, ik in een vakantie. Ondertussen hadden de ukken het druk met school en crèche.

Er stond nogal wat op het programma, dus dat was link. Alles duurt vier keer zo lang als gepland weten we nu, dus plannen we vier keer zo veel tijd in. Echt helpt dat niet. Want dan duurt het klussen toch weer vier keer zo lang als hergepland en dus minstens zestien keer  langer dan aanvankelijk bedacht. De enige zekerheid is: af komt het niet.

We hadden gelukkig op de eerste dag hulp van Dic, die de kiel in de antifouling zette.

Dat terwijl Caatje het volledige schip in de wax zette. We hadden een poetsmachine en tips van Piet en Monique gekregen, zodat eea cf traditie op ons schip kon verlopen.

Terwijl er geschilderd en gepoetst werd kon ik 24V bedrading leggen naar het voor en achterschip voor de windfannetjes die we boven alle vier de kooien en in de kajuit installeren. Daar lag wel 12V maar ik wil graag dat alle standaard gebruikers (behalve de verlichting, dat wordt te veel werk) op het 24Volt systeem.

Toen alles glom aan de romp boven en onder water, konden we de naam op de romp plakken. Begonnen werd aan stuurboord. We waren tevreden over grootte en kleur. Volgende keer bb en de kont.

De rest van de week waren we aan het lakken, worstelde ik weer een robbertje met de SSB, werden de anodes vervangen, had ik toch nog een klus aan het vuilwatersysteem bedacht (het vastzetten van de zware Vetus vuil waterpomp, die aanvankelijk los stond maar nu mooi gefixeerd is aan een vlonder in de motorruimte) en kon uiteindelijk de bodem van de bakskist (cq een toegang tot de technische ruimte) weer worden geïnstalleerd. Ook Derrek kwam nog even langs om een afsluiter te vervangen (gekozen voor plastic ipv brons) en meteen ook de windset geïnstalleerd op de inmiddels gelakte ‘plank van Dic’. Hèhè.

Een dozijn andere klussen bleef staan. Maar dat was tenslotte ingecalculeerd….

Fannetje, voor Anouk

Next Post

Previous Post

4 Comments

 1. Mieke en Dic 15th April 2017

  Wat een werk, wat een werk!!!! Geestig de foto met die 2 mondkapjes. ( klassieke compositie, kijkrichting van li. onder naar re. boven)

 2. Anouk 17th April 2017

  Ik ben wel benieuwd naar een foto van de windfannetjes in de luiken?
  Hier wordt ook hard geklust. Groetjes Anouk de wijs

  • Jesse de Metz 17th April 2017 — Post author

   Hi Anouk, leuk jullie blog te lezen! En fijn hè, zo’n onophoudelijk klus-projectje… 🙂
   Wij hebben niet gekozen voor fannetjes in de luiken maar boven de kooien. Zal een fotootje toevoegen aan het laatste blog. Zijn fannetjes van Caframo (de Bora), die redelijk zuunig zijn met energie (en niet kwa prijs natuurlijk). Er valt wel een kortinkje te sjeffen bij de twee leveranciers in NL. Ik weet ook een 2e hands die op 12V werkt (die wij niet konden gebruiken ivm 24V systeem). Succes met alle werkzaamheden!

 3. Fleur 23rd April 2017

  Ziet er goed uit schatten!!! Tot snel! Xxx fleur (en jasper)

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén