BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

Falmouth vs Brest

‘Zullen we via Falmouth of via Brest?’ Dat is de vraag die ons in Eastbourne bezig houdt gedurende twee avonden. Oversteken naar a Coruna vanaf Falmouth geeft meer ruimte op zee. Vanaf Brest is de oversteek korter.

We zetten alle voors en tegens op een rij, lezen weer wat boeken, blogs en sites en besluiten: Brest. Korter, dus weergat beter in te schatten, minder gebroken nachten en ook minder diesel nodig als we alles moeten motoren. Ook is de lange termijn verwachting met veel ZW wind niet per se aantrekkelijk voor hoppen langs de Zuid-Engelse kust. Als minor reden zetten we in dat zoals eerder gememoreerd we in Engeland reeds licht gefrustreerd beginnen te raken van alle delicatessen die de vissers voor onze ogen aan land brengen maar die werkelijke nergens op fatsoenlijke (of desnoods onfatsoenlijke) wijze geserveerd worden.

We verrassen onszelf door deze issue nu pas te adresseren. Het lijkt wel of we de oversteek over Biskaje tot recent genegeerd hebben. Pas nu we een punt hebben bereikt waarop kiezen moet gebeuren, zien we de realiteit goed onder ogen. Zijn we meteen ook weer van het vakantie-gevoel af. Dit is een serieuze issue en het adresseren ervan schudt ons wakker uit de eerste dagen van de ‘vertrek roes’. ‘Yes, we did it’ (vertrekken dus), wordt geruild door ‘waar beginnen we aan?’ Thuis, bij de haard….

Weer een paar dagen later liggen we na een prachtig etmaal op zee te dobberen voor Guernsey. Boot deed het goed (benevens een een op breken staande connectie mast-neerhouder) en de kids nog beter: geen onvertogen woord, geen misselijkheid gelukkig en heel veel leuke momenten. En zo groeit ons vertrouwen in ‘de eerste echte oversteek’ en groeien we toe naar een moment dat nu nog maar 1 a 2 weken van ons vandaan ligt. Gegeven de voorwaarde dat zich een mooi ‘weather window’ aanbiedt natuurlijk en bovendien, actueler momenteel: als we überhaupt in Brest arriveren op korte termijn. Voorlopig liggen we met zuidwest veel verwaaid in St Peters Port. De meeste schepen zijn met de laatste normale zeildag al weer vertrokken naar het Noorden. Een paar diehards wachten hier nog op de opties voor een hop naar het zuiden.

Next Post

Previous Post

3 Comments

  1. Dieuwke Parlevliet 24th July 2017

    Wat leuk om te lezen, Caren en Jesse. Kregen de link van Bart doorgestuurd en ik zie af en toe Ineke in jou Caren… De zee is hier waar wij nu zijn, Celleno It., vrij ver weg maar via jullie weer aanwezig. Wat een fotogenieke kinderen! Zo lief en ook leuk in de kerk 😉 groeten van Dieuwke

  2. Anouk 24th July 2017

    Succes. Wij liggen nog in Blankenbergen. Veel wind een onweer. Hoppen dadelijk weer stukje zuidelijker. Tot gauw of tot ziens. Groetjes sy Tijd

  3. Jeanine 25th July 2017

    Super leuk om op deze manier jullie trip mee te kunnen lezen/kijken. Geniet ervan! Blijf jullie volgen. X Jeanine

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén