BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

Rabat

Rabat brengt ons Marokko. Net als de bemanning van de Vagebond en de Liefde, die al een dag eerder in Rabat aankwam, gaan we een auto  huren om het land in te trekken. We hebben daar veel zin in want alleen al Rabat is een belevenis. Samen met Peter en Monique en hun dochter Femmie nemen we een roeibootje naar de overkant (we liggen eigenlijk in de stad Sale, Rabat ligt aan de andere kant van de Bouregreg) en wandelen de ontzettend grote souk in.

voor een prikkie de rivier over

 

de wiebeligste boot so far, en dan geen zwemvest aan. Lekker consequent, die ouders

 

Er zijn veel authentieke winkeltjes en kraampjes maar ook wel wat toeristisch gekleurde ‘middenstand’. Anders dan verwacht is er niemand die ons aanklampt om ons wat te verkopen terwijl we er toch wel aardig opvallend uit zien met twee Hollandse gezinnen. Heel relaxed. Als we later een restaurantje zoeken staan we in de smalle straatjes de boel op te houden en worden we in plat Rotterdams aangesproken door een gesluierde dame die ons op weg helpt. We eten met z’n allen een lekkere hap en de avond wordt afgesloten door een thee-kunstenaar die de kinderen nog dagen in zijn greep houdt.

 

 

 

Mierzoete thee kunstenaar. Mierzoete thee. Mierzoete kunstenaar.

 

en zo wordt dat een paar dagen later op papier gezet

Vanuit onze haven -een compound die gelieerd is aan De Koning en daarom bijzonder fanatiek beveiligd is- kijken we uit op de eeuwen oude stad die we net nog bezochten. We willen graag meer zien. Dat gaan we dus door middel van een road trip (deze week nog op de site) doen, die naadloos gaat aansluiten op bezoek door Caatje aan Anne, Syb en hun net geboren ukkie Tjibbe. Daar wordt door beide kanten al drie weken naar uitgezien en vanuit Casablanca valt er goed te vliegen.

 

 

Tjibbe!

 

trotse tante!

 

Haags rendez vous

Drie dagen NL zijn natuurlijk veel te kort, maar weg zijn van Bojangles is ook raar. Caatje heeft ondanks de spagaat -onze reisbubbel versus een emotioneel (weer)zien van familie en vriendinnen- een onvergetelijk op-en-neertje. Heerlijk knuffelen en samenzijn met ons prachtige nieuwe neefje en zijn lieve kersverse ouders en een super gezellige spontane borrel met hele lieve vriendinnetjes! Terug vanuit NL neemt Caatje meteen ook opi mee, die de crossing naar de Canarische met ons mee gaat varen.

In de haven tellen we de dagen af. De bemanning van de Liefde is ook al in de haven en de kids zijn blij met de afleiding die Femmie ze geduldig en lief levert. De spanning stijgt ondertussen. Ze komen bijna, Caatje en Bart. We tekenen, versieren, poetsen en vragen ons steeds af: komen ze zometeen???

 

We komen er aan!

 

Als daar dan eindelijk de tram van Opa en Caatje hypermodern zoevend stopt is het meteen feest. De kinderen zijn uitgelaten en opa is meteen weer thuis in de tropen. Want tropisch is het, een graad of 35. Welkom!

 

opi is er en meteen breekt het feest los

 

 

 

 

soukbezoek

 

ondertussen kennen we de twee restaurants die Rabat rijk is…

 

Voor onze compound, op de achtergrond Rabat

 

 

 

De daarop volgende dagen palaveren we wat af met de Liefde en Vagebond om te bekijken wat de juiste vertrekdatum is. Niet een teveel aan wind maar een intergraal gebrek eraan speelt ons parten. Voordeel is wel dat er ok geen swell is, dus de haven is in ieder geval niet ‘gesloten’. Terwijl de boot wordt klaargemaakt voor een korte week op zee, entertaint opi de kinderen, al dan niet samen met Femmie. Een hoogtepunt is een expeditie op zoek naar een henna-kunstenares, die diep in de souk van Sale gevonden wordt.

 

souktocht naar Henna-kunstenares

 

Hebbes! Henna!

 

 

 

 

Onderwijl leren we van Hans splitsen in gevlochten polyester lijn en softshackles maken van dyneema. Dat eerste is lastig, dat laatste verslavend. En dan wordt het toch nog doorwerken geblazen. De zondag is als vertrekdag gemarkeerd en we moeten nog best veel doen.

 

Thuisgebracht door een kruising tussen Albert en Uber

 

Voorbereiding voor de crossing. Vijf maaltijden vooruit koken…

Next Post

Previous Post

7 Comments

 1. Mieke en Dic 18th October 2017

  Leuk en spannend weer. Wat maken jullie toch veel mee. En dan moet de tocht door de woestijn op kamelen nog komen!

 2. Omi Ineke 20th October 2017

  ‘k Had al het éen en ander meegekregen via Bart, maar het zo ‘onder elkaar’ te zien en lezen, maakt het plaatje compleet, vooral ook nu ik jullie en het hele ‘ gebeuren’ zèlf op Lanzarote meemaakte.

 3. Dinis Reis Miranda 20th October 2017

  Ziet er echt onwijs leuk uit!!! Zit je blog samen met mijn zoontje te lezen, en hij wil meteen ook!! 🙂
  Heel veel plezier

  • Jesse de Metz 3rd November 2017 — Post author

   Dikke aanrader! Genoeg collegae die ff op je ECLSen letten 🙂 Groet!

 4. Pieke en Martine 21st October 2017

  Wat was t toch n heerlijk dat caatje even in Nederland was. Heel goed om te lezen en zien dat het zo onwijs goed gaat met jullie. We zijn helemaal niet jaloers…………

 5. Frans Leliveld 25th October 2017

  Ziet er allemaal heel erg relaxed uit zeg 🙂
  Alleen dat voor het hele gezin voor vijf dagen vooruit koken, dat lijkt me wel even een dingetje. Maar het zier er lekker uit dus dat komt zeker goed. Hele fijne en goede reis verder!

  • Jesse de Metz 3rd November 2017 — Post author

   Het is geen haute cuisine hoor Frans. Op te warmen prak volstaat. En de porties kunnen afgemeten worden ahv de te verwachten zeegang 🙂
   Dank voor je reactie en svp heel veel groeten aan de club. Groet! J

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén