BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

DE VOORBEREIDING: LICHT EN LOO

neven en nicht

Een zeer gezellige kerst, met en bij de families, achter ons gelaten hebbende, is BJ weer aan de beurt. De kids zijn in Zeeland en kunnen daar genieten van volle aandacht. En BJ dus van ons.

Van Zeeland op weg naar Amsterdam hebben we het reddingsvlot achtergelaten. Het was spannend en interessant te zien hoe het zich ontvouwde en ons de inhoud liet aanschouwen. We besloten meteen het aanvullende pakket te reserveren met ‘water en Verkade’. Maar met name besloten we dat we het vlot voor het eerst en het laatst in opgeblazen toestand gezien hebben.

Op BJ stortte Caatje zich op het vervangen van gloeilampen voor ledlampjes. Wattage, kleurtoon, positie in het armatuurtje waren de parameters. Uit een ruime voorraad testlampen moest gekozen worden (met sfeer vs ook wat kunnen zien als tegenpolen). Onderwijl sprintte Caatje op en neer van kajuit naar het achtertoilet om op mijn verzoek de 38mm toiletslangen te manipuleren. Vanuit de krochten van de machinekamer probeerde ik aan te geven of er aan de slangen gesjord of geduwd moest worden. De oude stinkslangen vervingen we voor verse waarbij meteen ook de vuilwaterpomp vervangen kon worden en we een kraan inbouwden om de vuilwatergang te splitsen. Rond 2130 gaven we er de brui aan. Beiden goor van de resten ‘drupvocht’ (citaat professor Zuurbekje) dat uit de slangen lekten en moe na een lange dag kids en klussen …

De volgende dag kwam al om 0830 de elektricien aan boord om een batterij monitor te installeren en de accubanken door te meten. Dat eerste was zeer leerzaam en ging voorspoedig. De accu’s bleken wel wat aandacht te behoeven. Ondertussen rondde Caatje het LEDproject af en werd de ankerketting opgemeten (45m, afgekeurd…) en lukte het ons ook de toilet weer functioneel te krijgen. ‘s Avonds om de hoek, bij Pllek een gezellig etentje met Olle en Willemijn.

de tas in de schaal\

vlot

 

toedeloo

img_5388

Naschrift: Plastimo afgekeurd…

Next Post

Previous Post

1 Comment

  1. Mieke & Dic 2nd January 2017

    Wat vervelend: vlot afgekeurd.. Nou dat weer, maar je kan het maar beter weten en op zoek gaan naar een goed reddingsvlot.
    (Om niet te hoeven gebruiken!!!!!!)

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén