BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

de voorbereiding: Bart, Bed en BOOD

Het waren een paar drukke dagen aan boord. Donderdag met Caatje leidingen getrokken voor de koelkast en de SSB radio. Paste allemaal prachtig. Ondertussen werd er door Bart aan het onderwaterschip gewerkt. Er was wat plamuur dat niet meer mooi was, dat door Bart kaal geschuurd werd. Een hele (en stoffige) klus. Vrijdag met Hans Vink van ‘Rob Wink’ de basis voor de Hydrovane op het hek bevestigd. Past prachtig naast het zwemplatform en de hele stellage is kleiner dan verwacht. Caatje rondde in de tussentijd de eeuwige ‘to do’ af (vervangen van het voortoiletkoolstofgeurfilter). Dat moest gebeuren in de natte kast in de boeg, hetgeen een aardige portie geduld en acrobatiek vergde. Vervolgens ging Caatje op pad om matrassen te testen.

Zaterdag om 0800 meldden de heren Bood zich er werden er ook weer flinke vorderingen gemaakt. De koelunit werd ingebouwd, prachtig werk van Derrek, waarmee ik ook de gever van de windset in de mast monteerde en een LED toplicht/ankerlicht. Klaas bevestigde met veel precisie de RVS 316 kotterstag putting en streek alle kale plekken op de romp prachtig af met epoxy. Bart was ook weer van de partij en onderwierp de hele kuip, incluis het brugdek aan een secure schuurbeurt. Tevens rondde hij het project ‘verwijderen anode’ af. Als finale werd de aardplaat voor de SSB bevestigd. Mooi! Aan het eind van de dag kwamen Caatje en Ineke (die twee dagen de kids had vermaakt) naar de loods, zodat we met een borrel drie dagen klussen konden afsluiten. Dank allemaal!!!

Dinsdag as verder…

 

proefplakken van de naam: hoe groot moet ie wese?

Daar is ie dan: eindelijk ingebouwd, door Caatje, het voortoiletkoolstofgeurfilter!!!

Dus op naar de laptop om af te vinken!

Derrek hanteert de gatenzaag om de doorvoer voor de Webasto SP koelkast te kunnen plaatsen

Met dit resultaat. Meteen mooi te meten: 14 mm volglas en kurkdroog schip.

Klaas zet met de grove kam epoxy op om de putting in te bouwen

Bart schuurt de hele kuip nadat hij eerst het onderwaterschip minutieus heeft nagelopen en waar nodig opgeschuurd. Alle opgeschuurde plekken zijn later door Klaas met epoxy afgestreken.

 

 

Tegen borreltijd komen Caatje, Ineke en de kids naar de boot om ons op te halen. De loods blijkt een ideale step-lokatie waarin enorme snelheden kunnen worden gehaald en vele objecten voor de slalom kunnen dienen

Ien en kids met de pont op weg naar Noord

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén