BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

IJbourne

Varend onder de Engelse zuidkust in de ondergaande avondzon vinden we dat de storm van de dag ervoor in Oostende en de slechte nacht erna zijn tol begint te eisen: beide te gebroken om door te varen besluiten we Eastbourne aan te lopen en te gaan pitten in plaats van door te varen naar de Solent. Jammer, maar veiligheid eerst! 

Door de ZW wind liggen we uiteindelijk dik 2,5 dag in de moderne haven van Eastbourne, mooi en schoon maar verder lijkt ‘t alsof je in een soort IJburg ligt. Duidelijk een forensen (voor)stad van Londen. Er wordt hier in deze wijk vooral geslapen.

Superleuk, IJbourne!

In de doto train door de wijk die we met Steef en Marleen ook al eens bewonderden…

Het is een leuke wandeling van een klein uur richting de oude stad, waar het echt Engels is, prachtige huizen, commerciële pier, bijzondere mensen en veel fish and chips. Waar al dat heerlijke verse seafood naar toe gaat wat we met de vissers de haven in zien komen in de ochtend is ons nog een raadsel maar in ieder geval arriveerde het nog niet op onze borden helaas! Goed, wij vinden het hier okayish, de kids daarentegen ‘love it!’ Er blijkt op stepafstand van de haven een perfect kneuterig pretpark te zitten, met waterglijbanen, draaimolens, midgetgolf en diverse klimparadijzen.

Efteling is er niets bij

L en M vermaken zich de hele middag terwijl J overal powernaps doet als herstel van Oostende. De volgende dag blijkt er ook nog een luchtkussenfestival te zijn en het zwembad met golfslag blijkt ook om de hoek.. de 2,5 dag Eastbourne zijn gevuld!

Next Post

Previous Post

1 Comment

  1. Omi Ineke 23rd July 2017

    Ha lieverds,

    En alweer is het zondag……..blog tot op nu weer bijgelezen, voor zover ik kan zien. Ja hele mooie verhalen.!…. dank en het is zo leuk te lezen hoe jullie het ervaren/beschrijven en ook de verhalen en gevoelens van de kids…….en Caatje, ik denk vaak aan wat jij eens zei toen we met het gezin in Griekenland zeilden; ” Er gebeurt iedere dag wel wat als je aan het zeilen/varen bent.” Fijn dat we met elkaar konden face-timen………zie uit naar verdere verhalen op jullie blog.

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén