BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

de noordzee, de noordzee, …

Grijsgroen water, een tiental meters diep, twee knopen stroom, een dik gereefd tuig, zwarte wolken, stortbuien, 200 mijl te gaan. IJmuiden-Lowestoft vise versa, precies die afstand, in 1 ruk. Daar gaan we.
Iles du Salut zeggen we salut en we zetten koers naar Suriname, in frontlinie samen met de onafscheidelijke Vagebond. We hebben vier nachten geankerd en verlengen met nog minstens anderhalf etmaal varen ons verblijf op de oceaan tot bijna drie weken. Caatje en ik halen diep adem. Een nacht met squalls, aankondiging van vele vissers, ondiepten, we moeten er even de energie voor verzamelen. Als we los zijn is het meteen al weer mooi. Twee knopen stroom op de kont en een dagafstand van ongeveer 175 mijl is haalbaar, dat geeft de burger moed. En zo koppen we de buien, reven we in en uit en in en uit, bomen we om, gijpen we heen en terug en knallen zo hard door dat we het avondtij de Suriname-rivier op gaan halen. Landinzichtomasmoordkoek staat klaar, de laatste sinaasappels worden gerantsoeneerd en de finale mijlen tikken weg. Suriname, here we come!

Next Post

Previous Post

5 Comments

 1. Stephanie 27th December 2017

  Succes!!! Laatste stukje oceaan….Wat een tocht van drie weken op de grote zee!!!! Groetjes Stephanie

 2. Mieke en Dic 27th December 2017

  Dat was/is hard werken!!! Kids trokken zich weer nergens iets van aan?? (Squals etc.) Sterkte met de laatste loodjes voor jullie de Suriname rivier op kunnen…..

  Goed nieuws: Mieke heeft gezien dat het aan het eind van deze week goed weer wordt..

  Mieke & Dic.

 3. Iris Ruisch 28th December 2017

  De allerlaatste loodjes, hou vol! We leven met jullie mee!
  Liefs uit Amsterdam en speciaal voor Louise een knuffel van Bodile X

 4. Rinia 28th December 2017

  Yesss, Suriname zal jullie zeker verwelkomen met haar heerlijke tropische temperaturen.

  Wat een barre tochten moeten jullie toch samen met de kinderen doorstaan. Maar jullie doen het super.
  Wat leuk dat jullie met de jaarwisseling in mijn Suriname zijn. Zal toch wel een heel andere jaarwisseling in de tropen zijn, maar wel zo leuk.

  Liefs,
  Rinia (AH)

 5. Paul 2nd January 2018

  WoW wat stoer! En wat vet dat jullie lekker bij aan het komen zijn in Su! Mooie foto bij Torarica. Geniet van dat waanzinnige mooie land. Hopelijk gaan jullie nog een tijdje het bos in.
  Liefs aan Dick, Lenny & de kids!

  X
  San & Paul

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén