BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

de laatste 100

Weggedoken in een trui en vest tuur ik onder de buiskap vandaan. Het spettert. De maan is vol maar toch ver te zoeken. Een asgrauwe lucht met zwarte plukken regenwolken betrekt de maan aan ons zicht. Witte schichten fladderen over ons zog als teken dat we in de buurt van land aan het komen zijn. Een vlaag laat ons schip weer extra hellen, er kraakt wat, in de kombuis schuift de vaat door de wasbak.

Op de kaartplotter tikken de laatste mijlen extra traag weg. Nog 102 mijl te gaan lees ik, normaal gesproken nog geen etmaal zeilen. Maar gedurende de dag draait de wind 180 graden. Voeren we gister nog voor de wind, sinds vanmorgen vroeg zeilen we aan de wind. Wind die over een paar uur recht vanaf De Azoren komt. Pas overmorgen staat ie weer in de zuid en is Horta bezeild. We hebben met z’n allen drie maal diep gezucht en ons daarna overgeven aan de weergoden. Ze gunnen ons een extra dag oceaanzeilen. Wat fijn… Wat fijn! Donderdagochtend dus, in plaats van woensdagmiddag, berekenden we.

De donkere lucht, de regenbuien, de kou, de extra (trage) mijlen: we hebben van deze blue Tuesday een gezellige baaldag gemaakt. David Attenborough opende het matinee, waarna Shrek en andere (teken-) filmfiguren de dag voortzetten. Met chips en fris hingen we met z’n vijven op de lounge bank/het speelbed voor de TV en vergaten regelmatig dat we op een 13 meter lang scheepje op de oceaan voeren. Bojangles kopte ondertussen geduldig golf na golf en tackelde rustig alle vlagen.

Om de slechts 22 graden koude kajuit met wat tropische herinnering op te warmen werd aan de lunch een Marokkaans tintje de gegeven (tosti’s van pita broodjes) en was het diner Surinaams (roti met mango chutney). Desalniettemin zwerven plotseling de fleecedekentjes door de boot en werd in de avond de roep om sokken steeds luider. De ventilatorfannetjes lijken zinloze attributen uit een ander tijdperk

De zon ging onder, de maan kwam op, de wacht ging in. Niet voor de laatst maal deze tocht dus. Morgen waarschijnlijk weer een keer. Fijn. Oh nee, fijn!

Next Post

Previous Post

4 Comments

 1. Minne 30th May 2018

  Ahaaa het is opeens weer echt zeilen, staat het lijoog goed? Wellicht een tikje meer spanning op de achterstag…. roepen Louise en minne de vlagen al aan? Succes met de laatste golven

 2. Willemijn 30th May 2018

  Ik zie jullie op de marine traffic!!!
  Bijna land in zicht.

 3. Ella 2nd June 2018

  Nog even volhouden! Beetje wisselvallig op Azoren maar met Caatje’s verjaardag ws zon! Succes!! Liefs

 4. Jannie 9th June 2018

  Lieve Caren, wat een bijzondere verjaardag dit jaar op een heel aparte plaats op onze aardbol! Dat zal je ook niet snel vergeten!
  Nog heel hartelijk gefeliciteerd vanuit een warme Hertgang geen fleece of sokken nodig hier!
  Goede vaart verder!!

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén