BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

DE VOORBEREIDING: DE WAL OP

 

cropped-bj-ui-water.jpg

Met Sanne en Frans en co-schipper Minne zijn we eind oktober naar Amsterdam Noord gevaren om daar de kant op te kunnen. Een mooie winterse tocht over het Markermeer, IJmeer en IJ. De Schellingwouderbrug leverde twee uur verplicht dobberen op, zodat er rustig spelletjes gedaan konden worden en het dek nog een keer geschrobd.

Daags na afleveren in Noord begon het echte winterklaar maken: mast eraf (ontdekkingstocht naar alle stekkers en contacten) en het schip uit het water. De kraan liet zien dat BJ met lege tanks 15.5 ton woog (en gaf kode rood). Daarna de mast verder strippen (zalingen en spanners eraf). Allemaal nieuwe stappen voor ons en een goede ontdekkingstocht door en over het schip.

mast

Mast opgebonden en klaar om de berging in de gaan

Next Post

Previous Post

1 Comment

  1. Mieke en Dic 19th March 2017

    Als ik bij “the boat” zie wat er allemaal veranderd, verbeterd, aangepast en toegevoegd is aan apparatuur vrees ik dat de vorige eigenaar de boot bijna niet meer zou herkennen …

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén