BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

De Voorbereiding: mijn opa en mijn oma

Mijn opa en mijn oma zitten in het vliegtuig en wij zitten op de boot (waarbij ‘wij’ Caren en Louise zijn)

Hierboven een preview van een tekening die Louise in opdracht maakte voor de BV (‘iets met de boot’). Het kunstwerk moet nog gepubliceerd worden overigens, waarbij het de lezers zal ontgaan dat op deze tekening het eerste verhaaltje staat dat Louise schreef. Of pre-publicatie toegestaan wordt door de redactie weet ik niet. Vooralsnog liggen de rechten echter bij onze dochter :-).

Ondertussen zijn wij ook nog lekker aan het klussen. De striping is geschilderd en gepimpt, waardoor onze 15tonner en lekker racy oogt. Verder is EINDELIJK het plee-project afgerond en zijn in de achter-toilet nu in de aan en afvoerende leidingen (die bovendien allemaal vervangen zijn) anti-hevel constructies ingebouwd.

De romp is klaar voor anti-fouling nadat de kale plekken (mn rond het roer en overgang romp-kiel) met epoxy zijn gevuld en die weer met primer zijn afgewerkt.

De installatie van de SSB radio schiet ook op. De controller ligt klaar voor montage, onder de achterkooi heb ik een hechthouten plaat bevestigd waaraan de eigenlijke radio kan worden opgehangen en ik heb een mooie plek voor de antenne-tuner bedacht. We moeten nog prik aanleggen (met een relais naar het schakelbord), de antenne naar de SB bakskist aanleggen en de tuner met de aardplaat verbinden middels koperen strip met krimpkous.

Als dat klaar is kunnen de bestelde nieuwe matrassen de achterhut afmaken 🙂

Met Haas samen is ook de laatste hand gelegd aan het leidingen trekken voor de windgenerator. Ze liggen klaar voor installatie. Het is wachten de radar/generator paal…

Deze week staat in het kader van lakken. Op de boot heb ik een tent van folie gemaakt en de kuip is ingepakt, zodat we de kuiprand en het brugdek kunnen lakken. Eindelijk de fase van opbouw en mooi maken! Bart schiet in Zeeland trouwens ook op met de vloer. Fijn!

 

 

Next Post

Previous Post

1 Comment

  1. Ineke Bouwmeester-Remijnse 11th April 2017

    En weer heel leuk om te lezen en wat een erg leuke tekening van Louise en door jou er zo leuk over geschreven. Dank en liefs van Ineke

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén