BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

De Voorbereiding: blijven drijven

Kopje onder is het thema van de afgelopen weken. Allevier worstelden we de afgelopen weken om weer boven water te komen. Letterlijk. De kids in hun zwemlessen waarin Minne ontdekte dat hij zonder hulp (-middelen) toch echt zinkt en het onder water mooi maar ongezellig is. Louise die tegen haar A-diploma aanzit maar ‘de onderste ring’ maar niet haalt en telkens na een paar slagen onder water van koers verandert en zich door het ondiepe alternatief wurmt. Caatje en ik ook, tijdens een dag ‘survival training’ op de Maasvlakte, waar we in golfen en storm worstelden met omgeslagen reddingsvlotten en rubberbootjes en onszelf ondersteboven onder water uit een helikopter bevrijdden …

Het was niet de enige cursus dit voorjaar. Eerder werd Marcom-B binnengehaald (en daarmee een MMSI-nummer)  en deden we samen de cursus ‘‘Toegepaste Meteo voor Vertrekkers’  die door Henk Huizinga en Ruud Kattenberg werd gegeven. Zeer leerzaam: interactief, praktisch en bovendien sociaal interessant omdat je mede-vertrekkers ontmoet. Bovendien buitengewoon sympathieke ‘aftersales’. Kortom: een grote aanrader!

Mede-vertrekkers ontmoetten we ook op de Zeilen Vertrekkersdag. We waren er een halve dag, met de kids en deden er handige contacten op.

Tussen alle evenenten door werd ook aan het schip gewerkt. Hoog en droog in de loods was luxe, maar belemmerde ook voorgang, want zaken als tuigen, inmeten van het stagfok en testen van eea kan alleen ‘nat’. Dus ook BJ moest het weer bewijzen na alle manipulaties aan de romp: blijven drijven

Bojangles bleef gelukkig geweldig drijven na de te water lating vlak voor koningsdag.

Altijd weer een spannend moment om je schip in de kraan te zien hangen. We konden nog even blijven liggen in Noord zodat Lil (van Zeilmakerij Landinwaarts) de bimini op de boot kon maken. Het was even passen en meten met onze middenkuip maar we zijn superblij met het resultaat.

De boot wordt momenteel alleen maar voller en completer. we klussen nog gestaag door al wordt de lijst wel meer overzichtelijk en de voorpret alleen maar groter

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén