BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

De Voorbereiding: Eindsprint

 

De laatste paar weken voor vertrek staan in het teken van uitruimen, inruimen, klussen en heel veel kleine en grote feestjes..

Jesse verruilde zijn baan in het OLVG voor de job van klusser aan boord. De puntjes worden op de i gezet en dat levert hier en daar toch nog wat meer werk op dan verwacht. De zonnepanelen worden geleverd en bevestigd, die zitten super op het achterdek en op de bimini, diverse elektrawerkzaamheden waaronder het plaatsen van een 12V monitor, de laatste werkzaamheden aan de watermaker worden gedaan, enz enz. De boot wordt uitgeruimd en opnieuw ingedeeld, we halen toch nog een heleboel spullen van boord die we niet mee willen nemen en zijn blij met de enorme ruimte die het oplevert.

Ondertussen wordt de Hogeweg ingepakt, Louise slaapt in een kamer vol met dozen maar lijkt er weinig last van te hebben. We regelen nog de laatste administratieve zaken, waaronder een volmacht voor Sanne mocht er iets zijn wat wij niet kunnen regelen (dank Fleur!). Regelen de laatste zaken voor school aan boord, zeggen abonnementen en parkeervergunningen op. En een kort bezoekje aan kantoor AH voor omzetten telefoon en inleveren laptop levert meer gedoe op dan verwacht maar daardoor ook een halve dag gezelligheid met collega’s.

Meer gedoe dan verwacht is wel een beetje het thema van deze eindsprint. Alles waarvan we denken dat doen we even lukt toch net niet, duurt veel langer of gaat goed mis.. Een real life training flexibiliteit en oplossinggerichtheid, we verzuchten af en toe ‘ kan er aub iets in 1x goed gaan? maar slaan ons er verder gewoon doorheen met verstand op ‘vertrekken!’.

En tegelijkertijd hebben we overal heerlijke, fijne ontmoetingen. Minne neemt afscheid van zijn Stampertjes, wat een bijzonder en emotioneel moment oplevert, het einde van 6 jaar KDV de Bibelebontse Berg en 4 jaar Stampertjes, of zoals Minne het zegt ; ‘ Nu ben ik een schoolkind, hè mama?’ Minne trakteert vol trots zijn piraatjes en wordt heel lief toegezongen door alle kinderen en Mirjam en Farkhonda.

We nemen afscheid van Imane, onze lieve oppas met een heerlijk etentje bij de Thai, super gezellig maar afscheid nemen is minder. Louise trakteert op school prachtige vishengels en geeft ’s middags een fijn afscheidsfeest met haar vrienden en vriendinnen met schattenspeurtocht, kado’s en cake versieren, de ouders blijven daarna nog gezellig hangen voor een borrel, wat gaan we ze missen alle fijne vriendinnen en hun ouders van 5MW.

Steef, onze lieve buurman, serveert nog een heerlijke pizza maaltijd in het laatste weekend aan de Hogeweg. Dus eten we in een heerlijke zonnetje nog gezellig met alle buren pizza op straat. Wat wonen we toch fijn!

We eten met Pieke en Martine heel fijn in Muiden, Esther en Daan wippen langs met de camper vlak voor hun vakantie, Olle poetst met Jesse een dagje aan de boot terwijl de ladies en kids van het strand genieten, Piet en Monique (de vorige eigenaren) komen nog een keertje kijken en we lunchen gezellig samen. De laatste bezoekjes van vrienden, laatste rondjes samen rennen of fietsen, laatste borrels met vrienden, laatste…. Het is een drukke maar heerlijke en bijzondere tijd met zoveel fijne mensen.

En dan breekt echt de laatste week aan. We hebben een geweldige uitzwaaiborrel (blog en foto’s volgen!) en dan gaan de kids logeren bij Opa en Oma voor de laatste dagen in- en uitruimen. De Hogeweg gaat leeg en Remco (dank!!) geeft ons een geweldige slinger door met een auto vol spullen te rijden naar Muiden.

Waren we een paar weken geleden nog zo blij met alle ruimte aan boord nu vragen we ons serieus af of het er allemaal in gaat passen… Bart en Mo maken het huis tip top in orde door de muren nog een lik verf te geven en de vloer in de olie en wij passen en meten aan boord.. en verdomd, het past, sterker nog we hebben nog ruimte over!!

Onweer vertraagd ons geplande vertrek en dus varen we vrijdagochtend om 5.30 richting de Schellingwouderbrug om voor de 7-9 stremming richting Adam te kunnen varen voor de laatste aanpassing bij Lil, onze super zeilmaakster, in Adam Noord. Daar worden we nog verrast door Gabor met croissants, Haas met taart en brengen Opa, Oma en Sanne de laatste, belangrijkste lading aan boord, de kids! We varen in het avondzonnetje met z’n 4-en richting Ijmuiden, dag dag fijn Amsterdam!

Note: Heel veel dank aan iedereen die ons vertrek heeft mogelijk gemaakt de afgelopen maanden. Met oppassen, meeklussen, meedenken, meehelpen! Jullie zijn geweldig!

 

Next Post

Previous Post

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén