BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

Finesterre en verder

A Coruna is veel te leuk om snel te verlaten. We liggen in een haven midden in de bruisende oude stad met een grote speeltuin voor de deur, ‘s avonds feestende jongelui op de kaai, een internationale zeilwedstrijd voor de deur en een keur aan restaurantjes op stepafstand. De ukken vermaken zich uitstekend, na eerst prioriteit 1 van de eerste ochtend ingevuld te hebben: een Spaans gastvlaggetje aanschaffen. Tussen wal-activiteiten door fixeren Caatje en ik ons op de boot. We maken een anker-fixatie talie, we inspecteren de masttop omdat in de Golf van B een spinnakerval in een paar uur bijna geheel doorschavielde: bleek een borgpen van de voorstag die uitstak. Ook verbeteren we de stow-away talies van het grootzeil.

Op de 4e dag zijn we bij en bijgekomen: we maken ons op voor het ronden van een volgende bekende kaap: Finesterre. Onderdeel van Costa da Morte (klinkt nogal onheilspellend inderdaad). Wederom met flinke wind in de rug -knoop of 25- stormen we de hoek om, om zo de Portugese Noord op te pakken en ons in de Ria’s te storten. Sneller dan verwacht ankeren we om de hoek bij Finesterre, bij Sardineiro. Na een winderige nacht trekken we de volgende dag verder naar Muros, een schattig vissersdorp waar we weer een paar dagen blijven hangen en vangen ondertussen onze eerste makreel (‘hij heet Max, ik ken hem al lang’ meldt Minne die hem voor het fileren een tijdje aait…). We zwemmen in het zwembad, kijken naar het plaatselijke gig-kampioenschap en boeken een gratis nachtje bij als we besluiten toch nog niet verder te gaan: gewoon omdat het kan. Twee weken hebben we de tijd om 100 mijl af te leggen in een gebied vol baaitjes, dorpjes en heel veel strand. De eerste echte vakantie binnen onze reis. En we beseffen ons hoe indrukwekkend en inspannend de laatste twee maanden waren: in Amsterdam-Muiden en onderweg. Schouders omlaag, uitrusten geblazen en genieten van elkaar en Spanje.

PS: filmpje over de oversteek over Biskaje vind je hier

Spaanse melk moet ook gedronken worden …

 

 

gevalletje van kapot valletje

 

jong geleerd…

 

We dachten 2 partjes te bestellen. Dit misverstandje viel niet op te lossen zonder doggy-bag

 

 

alle vrouwe die kapen varen …

 

knus in de kuip

 

vroemtuigen tijdens zeilreizen

 

Finesterre!

 

 

 

Yes, al weer een kaap!

 

ankerrol

 

We vangen on ze eerste makreel. ‘Max’ heet ie volgens Minne

 

stadje verrennen

 

badmuts een must

 

Spaanse versie van een gig

 

De ideale plek om ‘winkeltje’ te spelen

 

BJ voor anker aan het strand van Corrubedo (een aanrader om bij noordelijke winden even aan te doen. Strand: top. Restaurantje: top!)

 

Noordzeestrand is er niks bij: Corrubedo

 

tegen het strand in de verte BJ, terwijl we in het stadje luxe lunchen: vakantie!

 

Next Post

Previous Post

13 Comments

 1. irene 17th August 2017

  wow jongens dat filmpje van de overtocht……wat een enorme golven! En wat doen de kindjes het goed zeg! En hoe stoer Caren jij aan het roer met die enorme watermassa achter je. Heel veel plezier in Spanje. En we blijven jullie volgen hoor! liefs Irene

 2. De Metz 18th August 2017

  Wat moeten die schatten voor verschrikkelijks drinken dat ze een wasknijper op de neus hebben?.

  • Jesse de Metz 18th August 2017 — Post author

   Gewoon melk, verse melk zelfs, maar alles smaakt anders in een ander land.. 🙂

   • Dic de Metz 19th August 2017

    Had niet gezien dat dit onder de foto stond. Had ook niet gezien dat jij boven in die mast zat met dat kapotte valletje. Oef, erg hoog!!!! Stoer van Louise om ook in dat “zitje” te durven.
    Knappe foto waar ze door een straatje holt! Zit vaart in door haar houding en wapperen de haren. Leuk!!

 3. Sanne 18th August 2017

  Wat een leuk verhaal weer en wat een toffe blije foto’s! Wat fijn om zo een beetje mee te mogen genieten! Dank :-). Dikke kussen, Sanne.

 4. Anouk 19th August 2017

  Ooh WOW, wat ziet het er allemaal mooi en fijn uit!! Volg jullie. Geniet lekker de komende twee weken!! Liefs!

 5. Chantal 21st August 2017

  Hoezo “Noordzeestrand is er niks bij?”. Elke keer als ik ga hardlopen, of met de jongens ga zwemmen en ik zie de zee blauw voor me liggen, zwaai ik even naar jullie en fluister: “kom nou effe lekker hier zeilen, het is hier ook zooo mooi.”
  Trouwens, gister met de jongens de film Vaiana gekeken en Louise is onze Vaiana, hebben we besloten. Een stoere zeevaarder! Xx

  • Jesse de Metz 27th August 2017 — Post author

   Zo, Vaiana, allemaal? Wij achtten dat wat te spannend nog. Of viel dat mee?
   Maar idd, Noordzee is prachtig en NB nog warmer dan de oceaan hier denk ik. Vrieskou!
   Veel groeten en liefs vr you en je roedel mannen!

 6. Richard 22nd August 2017

  Alleen al vanwege de verrijking van mijn marine woordenschat vind ik het de moeite waard jullie blog te lezen. Maar mooier nog is het om jullie avontuurlijke reis met tekst, beeld en geluid te kunnen volgen. Mooi ook om te zien dat voor verse melk de knip op de neus gaat en de lucht van een makreel – hoe vers die ook mag zijn – begroet wordt met een aai over het snuitje. Kinderen verrassen je altijd weer.
  Hartegroet Richard

  • Jesse de Metz 27th August 2017 — Post author

   Hi Richard en Ineke, gezellig van jullie te horen! We hebben zeker feestweken hier, met leuke dorpjes en genoeg vertier voor de ukken. De blikken hebben we nog niet aan hoeven spreken. Wellicht onderweg naar de Algarve en Marokko, als we wat langere tochten maken. Het idee happen uit Soest te gaan eten op weg naar Afrika is al reden de blikopener op te snorren 🙂
   Veel groeten! CJLM

 7. Tineke 22nd August 2017

  Wat leuk om jullie spannende reis te “volgen”. En wat zijn Louise en Minne stoer met hun gevangen visjes en calamaris.
  Ik geniet van jullie verhalen en de mooie en leuke foto’s en wens jullie veel plezier, maar vooral een behouden vaart!

 8. Emy 24th August 2017

  Leuk om weer te lezen en het plezier spat van de foto’s af! Hoop dat jullie heerlijk kunnen genieten van Spanje! Groetjes

  • Jesse de Metz 27th August 2017 — Post author

   Hi Emy, wat leuk dat je reageert. Het is bijna net zo leuk als wintersport 😉

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén