BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

De Vloer Is Lava

De agenda is ouderwets volgekladderd tijdens ons verblijf op Lanzarote. Opi en omi zijn er in hun huisje om de hoek van de marina. Ze worden met overlap afgelost door Arjen en Marloes en hun kids en voor dat die goed en wel vertrokken zijn komen onze vrienden uit Amsterdam met twee gezinnen. Als die vertrokken zijn racen we naar Tenerife om Diederik op te pikken. Ondertussen is Louise ook nog jarig… Als het niet heel erg leuk en bijzonder was zou je er stress van krijgen.

Pippi-pasta als zelfgekozen verjaardagsontbijt

Begeleidend schrijven bij de kado’s uit den vreemde

 

Land-in-zicht! Uh, ja, we zijn ook aan land…

Opi en omi hebben een gigantisch zwembad bij hun huisje. Wel 3 bij 6 meter groot en anderhalve meter diep en reden om daar haar verjaardag te willen vieren voor Louise.

Dhr en mw Jongejans: duosprong met flikflak en dubbele schroef

 

Score: 9.6 – 9.7 – 8.9 – 9.4 – 9.1

 

Er is een hittegolf, dus dat zwembad wordt een hit. Louise, Minne, Tieme en Gijs hebben het super met elkaar en iedereen geniet mee. Er is donut-taart en er zijn vele kleine en wat grotere kado’s waarvan sommige al maanden aan boord liggen en anderen via via ons bereikt hebben. Wat lief van alle mensen die anticipeerden op deze mooie dag!

Ook de heren incasseren

 

Het gaat de goede kant uit

In de middag komen Hans en Roos heel lief langs voor Louise en hebben als verrassing Femmie van de Liefde meegenomen uit Arecife. Ook al weer zo lief! We sluiten de dag af met z’n allen af met een paella in de haven.

Hoog geeerd bezoek uit Arecife, met een Spaanse Twister

Het plaatje van een voet blijkt ook in het Spaans een voet te betekenen!

 

In de haven is het ondertussen snikheet.  De volgende dag worden de handen uit de mouwen gestoken: Hans repareert met mijn hulp het lummelbeslag van de giek. Het wordt beter dan het was. Ook Peter en Monique komen nog langs en dat leidt meteen tot de oplossing voor koelvloeistoflekkage van onze motor. Wat super fijn! De elektricien van de haven is de enige die het hem voorgelegde probleem -met het 12V systeem- niet oplost. Voor de zekerheid vervangen we de 10 jaar oude accuset en gaan zelf maar weer op zoek naar de oplossing: als de accu’s niet helemaal vol zijn zendt de VHF niet op 25W. Raar, want de SSB zendt wel en is nog dorstiger. Die klus, de SSB (letterlijk) aan de praat krijgen is op Lanzarote eindelijk ook geklaard: we ontdekken een coax-connector die niet gesoldeerd blijkt. Eindelijk kunnen we deelnemen aan SSB ‘netjes’. Net op tijd voor de eerste grote crossing naar de Kaapverden… Laatste klus op Lanzarote is het laten repareren van de UV cover van de genua die niet overal helemaal goed vastzit. Wordt in Arecife (door M-sails) voor een prikkie gestikt. Klaar!

Enfin, waar waren we? Met opi en omi gaan we naar het strand en maken de kinderen een vulkaanwandeling en natuurlijk blijven ze feestelijk logeren!

 

Kastelen bouwen met een echte Bouwmeester

 

Zo ver, zo hoog, was hun vader nooit en te nimmer gekomen, op eigen kracht

 

Lekker zeilweer, zo te zien

 

Sushi voor mi dushi

Dat levert voor Caatje en mij een romantisch avondje uit op, dat was alweer even geleden! We BBQen met de family en kletsen hoognodig bij. We varen met Arjen en Marloes naar het befaamde Papagayo Beach en ankeren en zwemmen.

< 1 vs > 40 jaar

 

Expeditie Papagayo

Yes! Vis no 4 met het krabbenhengeltje!

 

Het Gevecht Om Gijs

Hebbes!

 

Ook passen we op onze lieve neefjes. Louise, Minne en Tieme vormen een echte gang ondertussen en Caren geniet van de knuffeltijd met Gijs. En zo komt er alweer te snel een einde aan deze heerlijke family time, wat fijn om zo weer even samen te zijn!

Badkabouters

 

Met ons bestelautootje slaan we groot in. Voor de crossings naar de Kaapverden en Suriname, maar ook voor de twee gezinnen die ons komen bezoeken.

Eerst zo…, vijf uurtjes schudden,…

En dan zo!

 

Als de families Raphael en The er zijn is het meteen weer groot feest. De kids spelen zich een slag in de rondte en ook nu kunnen we weer op de hoogte komen van wat er wederzijds speelt. Het zwembad dat bij de huisjes hoort is serieus groot en binnen een paar dagen nemen van alle kinderen de zwemvaardigheden ras toe. Zij vinden het zwembad dan ook helemaal niet koud…

Lesje: zwembad blijft altijd leuk. Opblaasplastic verveelt snel en vervuilt met name

Darth Vader

Hadden we al een groepsfoto?

 

Nee, pak de drone ff

Waar is Caatje? Waar is Caatje?

Oke, nu met iedereen er op

Het zwembad is zo fijn dat de behoefte op pad te gaan zich beperkt tot Papagayo Beach (mooi, druk) en het Nationale (vulkaan) Park (mooi, druk). De week vliegt voorbij.

 

 

Jongens, smile!, maken we ff de eerste groepsfoto

Serieus, echte lava???

Let op, deze mag niet misgaan. We moeten nog een groepsselfie maken!

Voor het te laat is en jullie terugvliegen: snel een groepsfoto, allemaal cheese!!!

 

Oh, oh, bijna vergeten! GROEPSFOTO!!!

We beseffen hoe we onze vrienden gemist hebben de afgelopen weken en hoe fijn het is met vrienden te sparren over allerhande onderwerpen. Maar dan opeens zijn we alleen. We trekken weer in in de boot en vinden ook dat weer fijn.

We kletsen bij met alle bevriende boten die in de haven zijn. De Dutch, the Antares, en sinds kort ook de Agape. We wisselen plannen uit, satelliet-e-mailadressen en bedenken afspraken voor SSB-netjes.  En dan wordt het tijd om los te gooien en langzaam aan de stap richting Kaapverden te gaan maken. Maar eerst Diederik ophalen in Tenerife.

Next Post

Previous Post

6 Comments

 1. Piet en Sarienske 23rd November 2017

  Wat een actie, het ziet er oh zo leuk uit. En onder die tropenzon een feestje. De foto’s spreken boekdelen. Gezellig, de jarige Louise. Prachtig de familiefotootjes. Mooi te lezen, mooi te zien. Terwijl hier de dagen niet open gaan en het voortsombert. En op Kaapverdië ? We kijken weer uit naar jullie volgende zonnige verhalen. Liefs.

 2. Piet en Sarienske 23rd November 2017

  Lieve avontuurlijke Bojangles , weer genieten van jullie uitgebreid geïllustreerde verhalen! Je droom ge-droned, allemaal even prachtig. Niks meer abonnementen op een e-book: dit is veel boeiender! We volgen je ozo graag.

 3. Jannie 23rd November 2017

  het was weer even geleden dat we een blog zagen langs komen.
  Hoorde afgelopen zaterdag de ervaring en weerzien met familie van Bart en Ineke, een bijzonder samenzijn!
  Leuk om al die foto’s te zien , kunnen jullie nog steeds bruiner worden??
  Goede vaart, en groetjes van ons!

 4. Omi Ineke 25th November 2017

  Ja wat hadden we het heerlijk met elkaar en wat was het fijn om zo heel dichtbij te mogen zijn!
  En wat liepen Louise en Minne fantastisch montana Roja op en af….
  nadat we onze benen lieten rusten in de brede, platte krater……..
  dat worden vast en zeker wandelaars!

 5. Ineke 26th November 2017

  Het leven lijkt een echt feest met jullie! Wij genieten erg van alle foto’s en vrolijke verhalen. Ondertussen is onze wereld in Soest even wit van een enorme hagelbui.
  Veel liefs,

  • Jesse de Metz 2nd December 2017 — Post author

   Oei, sterkte in de kou. Haast onvoorstelbaar, temperaturen tegen het vriespunt. Maar aan kerstsfeer bij dertig graden beginnen we al te wennen 🙂
   Liefs!

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén