BOJANGLES

Atlantic Ocean Tour 2017-2018

half way!

De dagen vliegen om, de mijlen tikken weg. We zijn, topografisch, over de helft. Omdat de wind afneemt hoeft dat in tijd niet zo te zijn: misschien doen we wel dágen extra over de tweede helft. Alhoewel we in een ritme komen met zn viertjes en de dagen op zee gewoon beginnen te worden, vinden we het tóch een aantrekkelijk idee binnenkort land in zicht te hebben. We zijn heel benieuwd naar Frans Guyana en Suriname.
Voor we vanmorgen Half Way Party hadden, moesten we een spelletje spelen (mistigri, de kids zeggen ‘miss K3’) , twee taallessen voor school doen (‘hout’ en ‘vuur’) en muffins maken. Met verse muffin en een blikje fris uit de koelkast was het vervolgens meteen feest. Kadootjes voor de kids maakten het helemaal af.
Terwijl de kados werden getest ging in de middag het onderhoud aan de boot verder. We hadden de genua weer gestreken en hebben nu het hele achterlijk van preventieve kruisteken voorzien om te voorkomen dat de UV-cover verder scheurt. Vanwege het lichte weer voor de komende dagen wilden we het zeil weer volledig kunnen inzetten. Vandaar extra naaiwerk. Zo vloog er weer een dag voorbij. Op naar 3/4!

Bojangles

SOG 3,8 kts ( 0,5 kts tegenstroom!)
COG 255 grd
Wind: ONO 11 kts
Weer: zonnig en in de nacht nu en dan een spatje regen
Zee: rommelig
Te maken mijlen: 756
Pos: 10.13 N, 040.47 W
Kaart: lunch omelet, diner Thaise mahi mahi curry

Next Post

Previous Post

4 Comments

 1. Ineke en Bart 16th December 2017

  Wat een ervaringen
  en later kan je altijd nog bij de Turkse naaier gaan werken.
  Dank voor het steeds maar informeren van de achterban en wij als ouders de extra info – geeft een heel veilig gevoel.

 2. Martine 16th December 2017

  Gefeliciteerd met de half way! Had niet echt verwacht verslagen te zien tijdens de oversteek maar het is super om te lezen dat het zo goed gaat! Geniet er volop van! Dikke kus van P&M en de boys

  • Jesse de Metz 2nd January 2018 — Post author

   Dag lieve Dames & de Gang. We missen jullie! Er is weinig waar we naar uitzien voorlopig uit ons ‘oude leven’, maar zeker wel naar een avond met jullie. Heel veel moois in het nieuwe jaar en dikke kussen!

 3. Leo Zwaal 17th December 2017

  Hallo Caren en Jesse,
  kreeg seasons greetings uit Arnemuiden en las dat jullie een indrukwekkende zeiltrip aan het maken zijn. Heb diverse leuke blogs al gelezen, leuke verslagen !
  Ben in 2003 samen met een vriend als opstappers bij een Belgische kennis in Torrevieja aan eenzelfde trip begonnen, maar we zijn in Lanzarote afgestapt omdat we na een fikse storm voor de Marokkaanse kust de nodige averij opgelopen hadden en we te weinig vertrouwen meer hadden in de kwaliteiten van het schip….
  Ik wens jullie een voorspoedige en veilige voortzetting van de reis !

  Leo Zwaal (HBS klasgenoot van Ineke)

Leave a Reply

© 2024 BOJANGLES

Theme by Anders Norén